Nagy esőre figyelmeztetnek

2021. december. 01 12:34

Esős idővel telik a csütörtök: csapadékzóna érkezik nyugat felől. A Dunántúlon akár 20 millimétert meghaladó eső is eshet 24 óra leforgása alatt.

Ma a délnyugati, déli szelet délutántól néhol időnként (elsősorban a Dunántúli-középhegységben) viharos (65-70 km/óra) széllökések is kísérhetik.

Csütörtökön a nyugatról felvonuló csapadékrendszerben a Dunántúl délnyugati és középső területein 20 millimétert meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet 24 óra alatt. A délutáni, esti óráktól elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (Alpokalja, Északi-középhegység) válthat át az eső havas esőre, havazásra. A Dunántúl déli részen délután kissé labilizálódik a légkör, csekély valószínűséggel az ég is megdörrenhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki jelentős eső miatt Zala, Somogy, Baranya, Veszprém, Tolna és Fejér megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.