Mutatjuk, hol várható a legtöbb eső csütörtökön

2021. december. 02 11:28

Jelentős csapadékmennyiség összejön a mai nap folyamán, a Dunántúlon helyenként akár 30 millimétert is mérhetünk. Hazánk legnagyobb részén legalább 10 milliméterre számítunk péntek reggelig.

Hidegfrontnak köszönhetjük a borult, esős időt, mely gyakorlatilag a teljes csütörtöki napot végigkíséri. Péntek reggelig az ország délnyugati-északkeleti tengelyében nagyobb területen is 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat, a Dunántúlon egy keskenyebb sávban akár 30 milliméter feletti csapadék is összejöhet ma éjfélig.

A délutáni, esti óráktól az Északi-középhegység, majd estétől a Mecsek magasabban fekvő területein is várhatóan a csapadék havazásba vált át. Az északi hegycsúcsokon akár 10 centimétert meghaladó friss hótakaró is kialakulhat.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján a várható csapadékösszeget mutatjuk be péntek reggel 8 óráig (milliméter). Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.