Mutatjuk, hol várható a legtöbb hó csütörtökön

2021. december. 08 14:56

Tartós ónos esőt és jelentős havazást is hozhat a szerda késő este érkező csapadékzóna: legfőképpen hazánk északnyugati felén boríthatja vékonyabb-vastagabb hótakaró a tájat holnap estére.

Mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat nyugat felől a késő esti órákban. Az Alpokalján már kezdetben is havazás várható, míg a Dunántúl más részein havas eső, ónos eső valószínű. Ezt követően csütörtökön, a hajnali órákban az ónos eső egyre nagyobb területre kiterjed a Dunántúlon, Veszprém megyében jelentős mennyiség is lehetséges és még a délelőtt folyamán is kitarthat, itt narancs figyelmeztetés van érvényben. A nap folyamán északnyugat felől egyre nagyobb területen hóra vált a csapadék.

A legtöbb hó a Dunántúlon várható, az északnyugati megyékben a havazás egész nap kitarthat. Csütörtök 22 óráig északnyugaton, nyugaton több helyen 20 centimétert meghaladó hó is hullhat, míg délkeleten, keleten eső formájában érkezik a csapadék.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján a várható hómennyiséget mutatjuk be csütörtök 22 óráig (centiméter). Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.