Sűrű ködre, szélviharra figyelmeztetnek

2021. december. 16 11:24

Estétől ismét nagy területen kell sűrű köd kialakulására számítani, ónos szitálás is előfordulhat a keleti tájakon. Hazánk nyugati felében szélvihar várható.

A délelőtt folyamán a Duna-Tisza közén is a legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Nógrád, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Estétől az Északi-középhegység egyes részein, illetve a Miskolc-Békéscsaba vonal széles sávjában sűrű, zúzmarás köd alakulhat ki, amelyből ónos szitálás is előfordulhat. Pénteken tartósabban is megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád megyékben, csütörtök estétől kezdődően.

Csütörtök estétől a szél a Dunántúl északi felén egyre többfelé viharossá fokozódik (60-70 km/óra), a Dunántúli-középhegység magasabb részein és a Balatonnál a legerősebb széllökések elérhetik a 70-80 km/órát is. Péntek délutántól a Bodrogközben is előfordulhatnak viharos (60-70 km/óra) lökések.

Viharos széllökésekre figyelmeztetnek Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Somogy megyében pénteken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.