Viharos széllökésekre, keleten tartós ködre figyelmeztetnek

2021. december. 17 9:23

Hazánk keleti megyéiben több helyen is tartósabban rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Nagy területen megerősödik, viharossá fokozódik a szél.

Éjszaka az Alföldön képződött nagyobb területen köd, amelyből ónos szitálás is előfordulhat. Napközben helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Napközben főként a Dunántúl középső részén fokozódhat többfelé viharossá (60-70 km/óra) az északnyugati szél, a Dunántúli-középhegység magasabb részein és a Balatonnál a legerősebb széllökések elérhetik a 70-80 km/órát is. Délutánra északkeleten is megerősödik az északi szél, a Bodrogközben viharos (60-70 km/óra) lökések is előfordulhatnak. Estére mindenütt veszít erejéből a légmozgás.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erősségű széllökések miatt pénteken Budapesten és Pest megyében, továbbá Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy és Baranya megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás