Viharos széllökésekre és sűrű ködre figyelmeztetnek

2022. január. 13 10:58

Az előttünk álló éjszaka hazánk északkeleti, keleti tájain sűrű zúzmarás köd képződhet. Napközben tovább enyhül az idő, nagyobb területen viharos széllökések kíséretében érkezhet a változás.

Csütörtök estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Péntekre virradó éjszaka az északkeleti megyékben sűrű zúzmarás köd képződhet, mely pénteken napközben várhatóan tartósan meg fog maradni, csak lassan javulnak majd a látási viszonyok. A ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. (Délnyugaton, a Dráva mentén is képződhet foltokban zúzmarás köd.)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Pénteken napközben az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében megerősödik az északnyugati szél, melyet helyenként viharos (60-75 km/órás) lökések is kísérhetnek. A Dunántúli-középhegység magasabb csúcsain ennél erősebb lökések is előfordulhatnak. Szombatra virradó éjszaka csak lassan, fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken viharos erősségű széllökések miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.