Havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek Veszprém megyében

2022. január. 21 11:01

A Dunántúl középső területein 5 centimétert meghaladó hó hullhat szombaton és elsősorban a Bakonyban az erős szél hordhatja a havat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Napközben az északnyugati, nyugati szél megerősödik, amelyet elsősorban a Dunántúl északkeleti, keleti felén, illetve a Duna-Tisza közén viharos (általában 60-70 km/órás) széllökések is kísérhetnek. 70 km/órát meghaladó lökések elsősorban a hegyvidéki tájakon lehetnek.  A délutáni, esti óráktól főként a Dunántúlon, illetve a középső országrészben hózáporokra lehet számítani helyenként kisebb mennyiségű (általában lepel – 2 centiméter) hóval.

Szombatra virradó éjszaka, hajnal északnyugatról csapadékzóna éri el az országot. A Dunántúlon nagy területen hullhat több centiméter hó. 5 centimétert meghaladó hórétegre elsősorban a Dunántúl középső területein van esély. A hóval borított területeken az erős szél hordhatja a havat, erre legnagyobb esély a Dunántúl magasabban fekvő részein, kiemelten a Bakonyban van.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás és hófúvás miatt Veszprém megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.