Több megyében hófúvásra, a Dunántúlon havazásra figyelmeztetnek

2022. január. 22 9:31

Az éjszaka csapadékzóna érkezett, melynek köszönhetően sokfelé fehérbe öltözött a táj. Az élénk, erős szél hordhatja a havat. Fokozatosan szűnik a havazás.

A déli órákig a Dunántúlon, Duna vonalában, Bács-Kiskun nyugati, délnyugati részein több centiméter hó várható. 5 centimétert meghaladó friss hóréteg elsősorban a Dunántúl középső és nyugati területein, a Dunántúli-középhegységben valószínű, itt helyenként 8-10 centiméter körüli hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Vas, Veszprém és Fejér megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Hófúvásos útszakaszok elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében fordulhatnak elő.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hófúvás miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében szombaton.

Napközben nyugat és dél felé visszaszorulva fokozatosan szűnik meg a havazás, ugyanakkor északkeleten (Borsod, Szabolcs, Hajdú) délután, kora este hózáporok várhatók, lokálisan pár centiméter hóval. Zemplén, Szabolcs térségében az erős északi, északnyugati szél délutántól szintén helyenként hófúvást eredményezhet.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.