Nagy területen viharos szélre, északkeleten ködre figyelmeztetnek

2022. január. 27 10:57

Hidegfront érkezik a késő esti, éjszakai órákban. Megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik a szél péntek reggelre.

Csütörtökön az ország nagy részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az északkeleti országrészben a délelőtt folyamán várhatóan javulnak a látási viszonyok, ritkul a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Péntek reggelre a délnyugati és az északkeleti tájak kivételével nagy területen megerősödik az északnyugati szél, melyet napközben elsősorban az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és az Alföld északnyugati részén viharos (60-80 km/óra) széllökések kísérnek. A péntek esti órákra némileg veszít erejéből a légmozgás.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erősségű széllökések miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyékben pénteken.

Pénteken az intenzívebb záporos gócokban egy-egy helyen az ég is megdörrenhet.

Csütörtök estétől északkeleten kisebb havazás is valószínű, melyből általában vékony hólepel, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti, esetleg Hajdú-Bihar megye határmenti részén akár 2-3 centiméter friss hó hullhat péntek reggelig. Péntekre virradó éjszaka a délnyugati megyékben köd is képződhet, arrafelé átmeneti, kisebb mennyiségű ónos csapadék is előfordulhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás