Mutatjuk, mennyi eső érkezik

2022. március. 15 11:19

Kedden az esti, késő esti óráktól kezdődően északnyugat felől egyre többfelé várható néhány milliméter eső, a magasabban fekvő területeken vegyes csapadék, akár hó.

Hidegfront hoz néhány milliméter csapadékot hazánk területére kedd estétől, késő estétől kezdődően. Kedden, napközben még sehol sem fog esni, az ünnepi rendezvényeket tehát nem zavarja az érkező időjárás-változás. Mindössze a napsütés lesz egyre kevesebb a megnövekvő felhőzet következtében.

Estétől északnyugat felől egyre nagyobb területen várható kisebb esőzés, mely a keleti területeken szerdán, a nap első felében is kitarthat. A legtöbb eső északkeleten várható, itt 10 milliméter feletti csapadék is összejöhet, máshol azonban jellemzően 5 milliméter, vagy az alatti mennyiség várható. A szárazságot tehát sajnos érdemben nem enyhíti a most érkező csapadék, ráadásul szerdát követően ismét csapadékmentes periódus veszi kezdetét.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján a szerda 20 óráig várható csapadékmennyiséget mutatjuk be. A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás