Mutatjuk, hogyan érkezik a jelentős időjárás-változás

2022. március. 28 14:38

Kedden még marad a napsütéses, meleg idő, majd szerdán beborul az ég és egyre többfelé esősre fordul az idő. Napról napra hűl majd a levegő.

Jelentős változás előtt áll időjárásunk, hosszú, száraz időszak zárulhat. Hideg légtömegek érik el hazánkat a hét második felében, jelentős lehűlésre számíthatunk hétvégére az elmúlt napok meleg  időjárásához képest.

Kedden helyenként még 25 fokig is melegedhet az idő, majd szerdán már nedvesebb levegő érkezik és többfelé elered az eső, beborul az ég. Aznap még csak kisebb mértékben mérséklődik a nappali felmelegedés, azonban napról napra hűvösebb idő várható. Beindul a mediterrán ciklon-képződés a kontinens délnyugati térségében, melyek a hét második felében nagy területen kiadós csapadékot hozhatnak hozzánk, hátoldalukon pedig megkezdődik a hideg levegő beáramlása hazánk területére. A lehűlés a jelenlegi adatok szerint vasárnap érheti el mélypontját, aznap a legtöbb helyen 10 fok alatt marad a napi maximumhőmérséklet, jellemzően 4 és 9 fok közötti értékekre számíthatunk. Hétfő hajnalban nagyobb területen süllyedhet fagypont alá a hőmérséklet az éjszakai órákban.

Az alábbi, térképes összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján a hideg légtömegek térnyerését mutatjuk be kedd 14 óra és jövő hét hétfő 14 óra között.

Kedd, 14 óra

Szerda, 14 óra

Csütörtök, 14 óra

Péntek, 14 óra

Szombat, 14 óra

Vasárnap, 14 óra

Hétfő, 14 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.