Mutatjuk, mikor érkezik az újabb esőzés, óráról órára

2022. április. 08 8:47

A péntek esti órákban, az észak felől érkező hidegfront hatására egyre több helyen elered az eső, helyenként akár zivatar is kialakulhat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záporokat, zivatarokat a péntek estétől szombat estig tartó időszakban. A fronthoz kapcsolódó intenzív esőzés várhatóan először az Északi-középhegység térségében kezdődik el péntek estétől. Az éjszakai órákban a csapadékzóna átterjed az egész északi országrészre, a déli területeken azonban csak szombat délelőtt kezd el esni. Összességében többfelé várható 10-20 milliméter csapadék, egy-egy zivatarban pedig akár 20 milliméternél is több hullhat. A front várhatóan szombaton késő este délkelet felé elhagyja az országot, ezt követően elszórtan alakulnak ki futó záporok az országban.

A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Péntek este 21 óra

22 óra

23 óra

Szombat 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.