Mutatjuk, hol várhatók fagyok a következő reggeleken

2022. április. 18 14:00

A következő reggeleken ismét erősödő éjszakai lehűlésre kell számítani. Térképen mutatjuk be, merre várhatók fagyok az országban.

Hazánkban jellemzően az utolsó tavaszi fagyok április 8-15. közötti időszakban mutatkoznak. Idén előre láthatólag még ezen az időszakon túl is kell fagypont alatti hőmérsékletre számítani.

Kedd hajnalban a középső és nyugati országrészben még sok felhő lesz az égen, így arrafelé legfeljebb gyenge talajmenti fagy fordulhat elő. Nagyobb felhőtlen területek elsősorban a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lehetnek, arrafelé -1, -4 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Hőmérséklet várható alakulása kedden kora reggel:

Szerda reggelre már nagyobb területen derül ki az ég, többfelé várható -1, -4 fokos fagy a hajnali órákban. Legkevésbé az Alföld délkeleti részei, illetve a nyugati megyék lesznek fagyveszélyben.

Hőmérséklet várható alakulása szerdán kora reggel:

Csütörtökön már melegszik a légkör térségünkben, így kevesebb helyen csökken fagypont alá a hőmérséklet. Elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben várható gyenge, -1, -2 fokos fagy a talaj felszínén.

Hőmérséklet várható alakulása csütörtökön kora reggel:

térképek forrása: weather.us

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás