Zivatar veszélyére figyelmeztetnek tizenegy megyében

2022. április. 21 16:30

Pénteken egy mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat, amely elsősorban az ország déli és középső tájain kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Péntek reggelig, délelőttig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani. Pénteken a déli, kora délutáni órákban a délnyugati tájakon a záporok mellett várhatóan zivatarok pattannak ki, amelyek átterjednek a Dunántúl déli és keleti tájaira, később (a késő délutáni, esti órákban) az Alföldre is. Lokálisan rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék (akár 20-25 milliméter) is lehullhat az egymást követő erősebb gócokból, emellett főként a kezdeti időszakban erős, viharos (általában 55-65 km/óra) széllökések is társulhatnak hozzájuk. Elsősorban Baranya megyében intenzív (jégesővel kísért) zivatar kialakulásához is kedvező feltételek állhatnak fenn.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Zala, Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyére a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás