Zivatarokat és nagy mennyiségű esőt hoz a mediterrán ciklon

2022. április. 22 10:16

Péntek délután a mediterrán ciklon hidegfrontja is átvonul felettünk. Zivatarokra, a déli megyékben helyenként nagy mennyiségű csapadékra kell számítani.

Pénteken a kora délutáni órákban a déli tájakon a záporok mellett várhatóan zivatarok pattannak ki, amelyek a délután folyamán északi, északkeleti irányba haladva átterjednek a Dunántúl keleti tájaira, illetve az Alföld északabbi területeire is. Lokálisan rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék (akár 20-25 milliméter) hullhat az egymást követő erősebb gócokból, emellett viharos (általában 60-75 km/óra) széllökések, és a déli országrészben jégeső (1 centiméter körüli méret) is kísérhetik a zivatarokat. A késő esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Zala, Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyére a pénteki napra vonatkozóan. Nagy mennyiségű esőre Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében figyelmeztetnek.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.