Nagy területen zivatar veszélyére figyelmeztetnek vasárnap

2022. április. 30 10:32

Hajnalban a Dunántúl déli, délnyugati kétharmadán, a déli óráktól pedig hazánk déli és középső tájain is alkalmassá válhatnak a feltételek zivatar kialakulásához.

Ma az ország legnagyobb részén kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A déli tájak fölé esetlegesen besodródó záporokban kicsiny valószínűséggel előfordulhat dörgés, villámlás.

Vasárnap hajnaltól már nagyobb valószínűséggel alakulnak ki zivatarok, elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, kétharmadán. Emellett a déli, délutáni órákban kisebb számban, de az ország déli és középső tájain is kipattanhatnak zivatarcellák. Egy-egy erősebb gócot szélerősödés (hozzávetőleg 45-55 km/óra), intenzív csapadék (hozzávetőleg 15-20 milliméter), esetleg apró szemű (1 centiméter átmérő alatti) jég kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar kialakulásának veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás