Szinte az egész országban zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2022. május. 04 12:01

Szerdán és csütörtökön folytatódik a zivataros időjárás a Kárpát-medencében. A viharok kialakulási helyei azonban fokozatosan észak, északkelet felé tolódnak el.

Szerdán a késő délelőtti óráktól ismét több helyen várható zivatarok kialakulása. Először a Dunántúli-, és az Északi-középhegységben, majd fokozatosan az északi megyékben, illetve az Alföldön is. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (1 centiméternél kisebb) jég is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharos (60 km/óra körüli) széllökések is lehetnek. Az esti órákban fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Zala és Somogy megye kivételével hazánk egész területére a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön napközben ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legnagyobb számban és valószínűséggel az Északi-középhegység tágabb térségében. A legintenzívebb cellákhoz a szerdaihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak. Csütörtökön elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.