Óráról órára, hol lesz szükség az esernyőkre kedd reggel

2022. május. 23 11:03

Mozgalmas napok állnak előttünk. Kedden, az éjszakai óráktól kezdődően északnyugat felől záporok, zivatarok érkezhetnek, melyek kelet felé folytatják útjukat.

Csapadékzóna halad át hazánkon kedden, éjszaka előbb északnyugaton, majd a Dunántúl keleti felében és a Duna-Tisza-közén is egyre többfelé pattannak ki zivatarok, helyenként intenzív zivatarok. Kedden napközben összességében gyengül és kelet felé helyeződik át a csapadéktevékenység, de északnyugaton, és az ország keleti felén (legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban) kialakulhatnak újabb zivatarok.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék kedd éjjel 3 óra és kedd dél között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Kedd, éjjel 3 óra

Kedd, hajnali 4 óra

Reggel 5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Kedd, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.