Mutatjuk a zivatarok várható útvonalát, óráról órára

2022. június. 03 14:34

Kezdetben a Dunántúlon, majd az éjszakai, hajnali órákban egyre keletebbre is megdörren az ég. Felhőszakadás, jégeső kísérheti az intenzívebb zivatarokat.

Az esti, késő esti óráktól kezdődően a Dunántúlon alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok, melyek kelet felé folytatják útjukat. A hajnali órákra már hazánk középső részéig, majd később egészen a Tisza vonaláig juthatnak; szombat délelőtt főként keleten lehet zivatartevékenység.

Az intenzívebb cellákat felhőszakadás kísérheti: rövid idő alatt lokálisan nagy mennyiségű, 25-30, de néhol akár 40-50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat. Emellett nagyobb szemű jégeső (2-3 centiméteres, néhol akár ezt meghaladó átmérő) és erős, viharos szél is felléphet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék szombat éjjel 1 óra és szombat dél között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Szombat, éjjel 1 óra

Szombat, éjjel 2 óra

Szombat, éjjel 3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Szombat, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás