Országszerte hőségre, északon zivatarra figyelmeztetnek

2022. június. 27 7:24

Fokozódik a hőség, ma már hazánk jelentős részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben a nagy meleg miatt.

Napközben az Északi-középhegység térségében fordulhat elő egy-egy zivatar, amelyeket intenzív csapadékképződés és viharos széllökés kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékre, a hétfői napra vonatkozóan.

Hétfőn tovább erősödik a felmelegedés, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 27 fokot, elsősorban az Alpokalján és az Északi-középhegység völgyeiben 25-27 fok között alakulhat.

Országszerte legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt hétfőn. Másodfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn hőség miatt a fővárosban és Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden tovább fokozódik a meleg, országszerte legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt. Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hőség miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Zivatarra figyelmeztetnek kedden Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyékben.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.