Fokozódó hőségre, északnyugaton zivatarra figyelmeztetnek

2022. július. 27 11:41

Mindössze átmenetinek bizonyul a kedden átvonult hidegfront hatása, felfelé ível a hőmérséklet. Kezdetben az Alföldön, holnap már számos megyében hőségre kell készülni.

Szerdán a Dél-Alföldön alakulhat 25 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Szerda délután, este az északnyugati területekre Ausztria felől besodródhat néhány zivatar.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében szerdán.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön a Dunántúl keleti részein, a főváros környékén és az Alföldön 25, a Dél-Alföldön néhol 27 fok körüli napi középhőmérséklet valószínű.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön hőség miatt Csongrád-Csanád megyében, míg elsőfokú figyelmeztetést Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékre adtak ki.

Csütörtökön Ausztria felől északnyugatra, Szlovákia felől pedig az Északi-középhegység térségbe sodródhat be minimális eséllyel egy-egy zivatar.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.