Országszerte zivatarra, nagy területen felhőszakadásra figyelmeztetnek

2022. augusztus. 21 11:13

Borongós, elszórtan záporos, zivataros idővel zárul a hét. Hazánk teljes területén alkalmasak a feltételek zivatar létrejöttéhez, az ország keleti felén felhőszakadás is lehet.

Szórványosan fordulhat elő zivatar az országban, alacsonyabb valószínűséggel a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain dörrenhet meg az ég.

Az intenzívebb zivatarcellákat legfőképp felhőszakadás (az ismétlődő cellaátvonulásból 25-35 millimétert meghaladó csapadék) kísérheti, de lokálisan kisméretű jég, esetleg egy-egy erős, viharos (50-65 km/óra) széllökés is előfordulhat.

A Kisalföld, Alpokalja határhoz közeli részein ma és hétfőn napközben zivatartól függetlenül is előfordulhat néhány viharos (általában 60-65 km/órás) széllökés északi, északnyugati irányból.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt vasárnapra vonatkozóan.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes felhőszakadás miatt a Duna vonalától keletre eső megyékben vasárnap.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hazánk teljes területén elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt hétfőn, míg felhőszakadásra a Duna vonalától keletre eső megyékben, valamint Fejér és Komárom-Esztergom megyében figyelmeztetnek hétfőn.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás