Helyenként zivatarra, több megyében hőségre figyelmeztetnek

2022. augusztus. 25 11:28

Egy-egy helyen kialakulhat zivatar csütörtökön. Napról napra melegszik az idő, keleten mérjük majd a legmagasabb hőmérsékletet az országban.

Csütörtökön nagyon kevés helyen alakulhat ki zivatar (elsősorban az Északi-középhegység, a Dunántúli-középhegység térségében). Az erősebb zivatargócokhoz intenzív csapadék (10-30 milliméter), átmeneti erős, viharos széllökés (50-70 km/óra) és aprószemű jég társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves,  Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Csütörtökön a Tiszántúlon helyenként 25 fok körül, vagy kissé afelett alakulhat a napi középhőmérséklet. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csütörtökön.

A Dunántúlon kialakult köd a délelőtti órákban mindenütt megszűnik.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntekre virradó éjszaka főként a Dél-Dunántúlon képződhet foltokban köd.

Pénteken a Dunántúlon alakulhatnak ki kevés helyen zivatarok, a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt a teljes Dunántúlon pénteken.

Pénteken az Alföldön helyenként 25 fok körül, vagy kissé afelett alakulhat a napi középhőmérséklet. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hőség miatt Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.