Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek hat megyében

2022. szeptember. 06 10:03

Hazánk északi területei fölé időnként nedvesebb levegő áramlik, helyenként zivatarok is kialakulhatnak a keddi és szerdai nap folyamán.

Kedden napközben az Észak-Dunántúlon (elsősorban Alpokalja térségében, illetve a Kisalföldön) fordulhat elő néhol zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Éjjel a Tatabánya-Szeged vonaltól keletre alakulhat ki legfeljebb egy-egy zivatar. Szerdán napközben legnagyobb eséllyel az Északi-középhegységben, és a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki a záporok mellett helyenként zivatarok. A zivatarokat intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés, esetleg aprószemű jég kísérheti. Szerdán Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.