Óráról órára az újabb nagy eső érkezése

2022. december. 15 12:02

Ma a késő esti óráktól ismét esősre fordul az idő, szombat estig több felvonásban érkezik csapadék. Térképeken mutatjuk a csapadékzóna útvonalát.

Csütörtök késő este délnyugat felől újabb esőzés érkezik, mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat. Országszerte elered az eső, több helyen kiadós mennyiség várható. Az északi megyékben, főként Borsodban, illetve az Alpokalján az éjszakai órákban átmeneti ónos eső felléphet. Halmazállapot-váltás, havas eső, havazás péntek estétől kezdődhet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát csütörtök 22 óra és péntek 14 óra között. A péntek délután várható csapadékról pénteken tesszük közzé összefoglalónkat, az aktuális adatok tükrében.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Csütörtök, 22 óra

23 óra

Péntek, 0 óra

Péntek, éjjel 1 óra

Péntek, éjjel 2 óra

Péntek, éjjel 3 óra

Péntek, hajnali 4 óra

Péntek, reggel 5 óra

Péntek, reggel 6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.