Viharos széllökésekre, majd zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

2023. február. 01 10:24

Újabb hidegfront vonul át hazánk felett, amely helyenként viharos szelet és zivatarokat okoz az országban.

Szerdán napközben kiemelten az északnyugati területeken 75 km/órát, illetve a hegycsúcsokon 80 km/órát meghaladó széllökésekre kell számítani, de gomolyfelhők környezetében időszakosan másutt is viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Síkvidéken az éjszaka folyamán várhatóan veszít erejéből a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron megyére, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Dörgést, villámlást szerda délután sem lehet teljesen kizárni a záporok környezetében, azonban csütörtök napközben főként az Észak-Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon a szerdainál némiképp nagyobb valószínűséggel alakulhat ki néhány zivatarcella. A zivatarokhoz jég- és hódarazápor, illetve viharos (70-80 km/órát meghaladó) széllökések társulhatnak. Csütörtökön zivatarok veszélye miatt figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében.

A csütörtökre virradó éjszaka folyamán északkeleten síkvidéken is szilárd halmazállapotba válthat a csapadék, ideiglenes, vékony, vizes hóréteget kialakítva. Hajnalban a délnyugati határhoz közeli területeken átmeneti, gyenge ónos eső nem kizárt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.