Mutatjuk, mikor ered el az eső

2023. február. 24 13:56

Kezdetét veszi az időjárás-változás. Ma este délkeleten megdörrenhet az ég, szombaton pedig jelentős eső érkezhet a déli megyékbe. A halmazállapot-váltás nagyobb területen szombat késő estétől következhet be.

Péntek estétől elsősorban délkeleten várható záporok, akár egy-egy zivatar kialakulása, a déli tájakon szombat reggel és délelőtt is megdörrenhet az ég. Markáns hidegfront érkezik szombaton, megkezdődik a hideg levegő beáramlása. A front mögött nagy területen megerősödik a szél, néhol viharos lökésekre is számítani kell. A legtöbb esőt a déli, délnyugati megyék kaphatják, Baranya megyében 20 milliméter közelében alakulhat a napi csapadékösszeg szombaton. Szombat késő estétől már egyre többfelé lehetőség nyílik a halmazállapot-váltásra is. A havas esélyekről következő cikkeinkben számolunk be, a legfrissebb adatok tükrében.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék péntek 19 óra és szombat 14 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Péntek, 19 óra körül

20 óra körül

21 óra körül

22 óra körül

23 óra körül

Szombat, 0 óra körül

Szombat, éjjel 1 óra körül

Szombat, éjjel 2 óra körül

Szombat, hajnali 3 óra körül

Szombat, 4 óra körül

Szombat, 5 óra körül

Szombat, 6 óra körül

Szombat, 7 óra körül

Szombat, 8 óra körül

Szombat, 9 óra körül

Szombat, 10 óra körül

Szombat, 11 óra körül

Szombat, dél körül

Szombat, 13 óra körül

Szombat, 14 óra körül

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.