További havazásra figyelmeztetnek éjszaka keleten

2023. február. 27 0:27

Hétfő délutánra lecseng a csapadék a keleti megyékben is, addig is gyarapodik azonban a hómennyiség, főként a határ mentén. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Éjszaka az Alföld keleti, délkeleti területeire visszahullámzó csapadékzónában újabb havazásra kell számítani, néhány centiméter friss (kezdetben tapadó, majd egyre inkább por) hó hullhat. A csapadék valószínűsége és intenzitása várhatóan a határhoz közeledve növekszik, így (kiemelten Békésben és Hajdú-Biharban) a határ menti területeken 5 centiméter körüli hótakaró is kialakulhat. A csapadékzóna hétfő estig fokozatosan levonul térségünkről, amelyből a keleti, északkeleti tájakon további ~1-3 centiméter olvadozó hóréteg nem kizárt.

Éjszaka megerősödik az északi szél, amelyet a Bodrogközben egy-egy 70 km/óra körüli széllökés is kísérhet. Az erős széllökések a keleti, délkeleti tájakon a hajnali, reggeli órákban hordhatják a lehullott havat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Békés és Hajdú-Bihar megyére hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.