Egyre nagyobb területen viharos erejű szélre figyelmeztetnek

2023. március. 14 10:31

Az érkező hidegfront hatására a Dunántúlon, majd az északkeleti megyékben is viharos széllökésekre kell számítani.

Kedd este hidegfront érkezik, amelynek hatására szerdára virradó éjszaka nagy területen megerősödik, viharossá fokozódik a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére kedden.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A legerősebb lökések kiemelten a Dunántúlon, majd szerda délelőttől már északkeleten is többfelé elérhetik a 60-75 km/órát, de helyenként 80 km/óra körüli széllökés sem kizárt. Szerda estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Szerdán a viharossá fokozódó szél miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében.

Szerda reggeltől az Északi-középhegység hegyvidéki területein, majd szerda késő délutántól az ország keleti harmadában helyenként síkvidéken is az esőt havas eső, havazás váltja fel. Síkvidéken megmaradó hótakaró nem valószínű, azonban az Északi-középhegységben 400-500 méter felett megmaradhat a hó, a magasabb csúcsokon (Mátra, Bükk, Zempléni-hegység) akár 10-15 centiméteres olvadozó hóréteg is összejöhet.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.