Mutatjuk, mikor ered el az eső, óráról órára

2023. március. 24 12:25

Megkezdődik az időjárás-változás, a hétvégétől kezdődően többször eleredhet az eső, esély nyílik az aszályhelyzet mérséklődésére. Térképeken szemléltetjük, mikor érkezik az első felvonás.

Hidegfront érkezik az esti órákban, ezzel kezdetét veszi az időjárás-változás: a hétvégén bár nem lesz rossz idő, a nyugalmas napoknak egyelőre vége szakad. A késő esti óráktól kezdődően északnyugat felől egyre többfelé elered az eső és még szombaton is többfelé kell záporra, esőre számítani; néhol az ég is megdörrenhet.

Néhány milliméter hazánk nagyobb részére juthat, de szombaton, a déli órákig a Dunántúlon valószínű a legtöbb eső, itt 10 milliméter feletti mennyiség is összejöhet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék péntek 23 óra és szombat 13 óra között. A szombat délután várható esőzésről a későbbiekben tesszük közzé írásunkat, a szombat reggeli modellfuttatás eredményei alapján.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek. Fontos megemlíteni, hogy az igen alacsony intenzitású csapadékot a modell nem tudja jól reprezentálni, ezért az egyes csapadékjelek határvonalait nem érdemes szigorú határvonalként kezelni.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Péntek este 23 óra körül

Szombat, 0 óra körül

Szombat, éjjel 1 óra körül

Szombat, éjjel 2 óra körül

Szombat, éjjel 3 óra körül

Szombat, hajnali 4 óra körül

Szombat, reggel 5 óra körül

Szombat, reggel 6 óra körül

Szombat, reggel 7 óra körül

Szombat, 8 óra körül

Szombat, 9 óra körül

Szombat, 10 óra körül

Szombat, 11 óra körül

Szombat, dél körül

Szombat, 13 óra körül

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.