Több megyében zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2023. május. 15 11:40

Ma még északnyugaton és délkeleten, holnap már országszerte alkalmasak lesznek a feltételek zivatar kialakulásához. Holnap újabb jelentős eső is érkezik.

Ma napközben az északnyugati, majd az esti, éjszakai órákban a délkeleti területeken fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket főleg intenzív csapadék kísérhet (20 millimétert meghaladó, lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső (1-2 centiméteres átmérő), és néhol viharos szél (60 km/óra feletti) is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A több hullámban érkező csapadékból kedden kiváltképp az Észak-Dunántúlon gyűlhet össze 20 milliméter feletti, a Kisalföldön 30-40 millimétert meghaladó (helyenként akár a havi átlagos csapadékösszeget elérő) mennyiség.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes jelentős eső miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében kedden, míg elsőfokú figyelmeztetést Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyére adtak ki.

Kedden több hullámban alakulhatnak ki a záporok mellett elszórtan zivatarok intenzív csapadék (20 millimétert meghaladó, lokálisan ennél több is lezúdulhat), jégeső (1-2 centiméteres átmérő) és néhol viharos szél (60 km/óra feletti) kíséretében.

Országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt kedden.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.