Mennyi hó lesz vasárnap?

2017. december. 02 13:53

Vasárnap újabb csapadékzóna éri el délkelet felől az országot, várhatóan többfelé fog havazni. Lássuk, mekkora friss hórétegre számíthatunk.

Az esti, éjféli óráktól délkelet felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék havas eső, hó formájában. A csapadékzóna előreláthatólag legfeljebb a Kelet-Dunántúlig vonul, majd a kora esti óráktól fokozatosan megszűnik a csapadékhajlam. Legtovább a Tiszántúl lesz érintett, ahol a friss hóréteg elérheti a lepel – 5 centimétert. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú Bihar megyében pedig akár 7-8 centiméteres hóréteg is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki figyelmeztetést, a várhatóan 5 centimétert meghaladó hóréteg miatt. Az aktuális meteorológiai figyelmeztetéseket, riasztásokat kövessék nyomon veszélyjelzés térképeinken. A 0 fok körüli hőmérséklet miatt a lehulló hó igen nedves lesz, ezáltal a keleti régióban nagy valószínűséggel tapadó hó lesz a jellemző. Vasárnap a déli órák környékétől a Dunántúl nyugati, északnyugati részein valamint a Bakonyban viharos közeli, helyenként viharos (55-60 km/óra) lökések kísérhetik az északi szelet.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.