Itt az igazi tél, és itt is marad

2017. január. 06 8:57

A mélypont most hétvégén lesz, de jövő héten sem fog gyakran fagypont fölé melegedni a levegő még napközben sem. Az éjszakai hőmérséklet pedig gyakran beesik majd -10 fok alá. Jövő hét közepétől várható némi enyhülés, de a napi csúcshőmérséklet még egy darabig 5 fok alatt marad ezután is.

riasztas_2017-01-06_100751

VESZÉLYJELZŐ TÉRKÉPÜNKÖN FOLYAMATOSAN TÁJÉKOZTATJUK, HOGY AZ ORSZÁG MELYIK TERÜLETÉN VAN ÉRVÉNYBEN RIASZTÁS, VAGY FIGYELMEZTETÉS – KATTINTSON

PÉNTEK

Az Alföld délkeleti, keleti megyéiben, valamint a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős időszakok is lesznek, másutt viszont túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk. A nyugati határ közelében és délkeleten időszakosan havazásra, hózáporra számíthatunk, de jelentős mennyiségű hó sehol sem valószínű. Napközben is többfelé lehet viharos széllökés a Duna-Tisza-közi szélárnyékos sávot kivéve. Északkeleten néhol hófúvás is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -11 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb, keleten a hidegebb idő. Késő estére -8, -15 fok közé hűl le a levegő.

Aki vonattal szeretne A-ból B-be jutni a következő napokban, jobb ha a MÁV-oldalán tájékozódik, mielőtt útnak indul.

SZOMBAT

Többnyire napos idő lesz, a Tiszántúlon és az Alpokalján lehetnek felhősebb körzetek. Keleten egy-egy helyen kisebb havazás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a középső területek kivételével megerősödik, a Bakonyban és a Zemplén környékén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -12, -17 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -20, -22 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5, -12 fok között valószínű.

A VÁRHATÓ IDŐJÁRÁST EGY PILLANAT ALATT ÁTTEKINTHETI CÍMLAPUNKON, KATTINTSON IDE

VASÁRNAP

A középső országrészben kevés lesz a felhő, de a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős időszakok is lesznek, az Alpokalján lesz a legzártabb a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon és a keleti határszélen fordulhat elő havazás. Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik, a legerősebb széllökések a Bakonyban, a Kisalföldön és az Észak-Alföldön lesznek, ami ezeken a helyeken hófúvásokat eredményezhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -15, -20 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -22, -24 fok is lehet. Ugyanakkor a felhősebb nyugat-dunántúli tájakon -7, -10 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon -2, -5, másutt -5, -10 fok között valószínű.

HÉTFŐ

Változóan, az Alpokalján erősen felhős lesz az ég. A Nyugat-Dunántúlon és a keleti határszélen fordulhat elő havazás. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon -4 és -6, másutt -10 és -20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -8 fok között várható, nyugaton lesz az enyhébb, északkeleten a hidegebb idő.

KEDD

Általában kevés lesz a felhő, a Nyugat-Dunántúlon lehet zárt a felhőzet, és az Alpokalján helyenként havazhat is. A déli, délkeleti szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon -4 és -7 fok között, másutt -10, -18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -8 fok között várható, nyugaton lesz az enyhébb, északkeleten a hidegebb idő.

SZERDA

Többnyire erősen felhős idő várható, helyenként tartósabban megmaradó zúzmarás ködfoltokkal, helyenként havazással. A délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -5, -11, másutt -10, -17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -7 fok között várható.

CSÜTÖRTÖK

Többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű havazás, nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -2, -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás