Havazásra, hófúvásra, ónos esőre figyelmeztetnek

2018. március. 01 11:38

A magasabb légrétegekben délnyugat felől enyhébb és nedvesebb léghullámok áramlanak fölénk, emiatt egyre több helyen várható újabb havazás, pénteken pedig már ónos eső is lehet.

Csütörtök délutántól, estétől délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig arrafelé lepel-9 centiméter friss porhó várható. Az 5 centiméter fölötti hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű.

Ma napközben a megélénkülő, Sopron környékén esetleg megerősödő délkeleti szél okozhat a Dunántúl északnyugati részén helyenként kisebb hóátfúvást. Estétől mérséklődik a légmozgás.

Pénteken folytatódik a havazás, a csapadékzóna északkelet felé halad. Nagy területen lehet 5 centiméter feletti hómennyiségre számítani: a legnagyobb mennyiség délnyugaton és az Alföld déli részén várható, ezeken a részeken további 8-12 centiméteres hóréteg alakulhat ki.

Pénteken estefelé a délkeleti és déli megyékben, a magasban lezajló melegedés miatt már ónos esőre, fagyott esőre is számítani kell.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma megszűnik a fronthatás.

A légnyomás emelkedik.