Ónos esővel jön az enyhülés

2018. március. 05 12:16

A késő délutáni órákban nyugat felől újabb csapadékzóna éri el hazánkat. A Nyugat-Dunántúlon havazás, másutt eső, ónos eső is előfordulhat, emiatt több megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Hétfő délutántól délnyugat felől a Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék várható. Nyugaton és a hegyekben inkább hó, havas eső várható, másutt fagypont körüli hőmérséklet mellett kisebb mennyiségű fagyott eső, ónos eső, eső hullhat. A Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben pár centiméter friss hó várható, főként az Alpokalján hullhat 4-5 centimétert meghaladó mennyiség kedd délelőttig. Hétfőn és különösen kedden napközben a hőmérséklet szinte mindenütt fagypont fölé emelkedik.

Kedden hajnalban és reggel a Dunántúl nagy részén 0 fok körül alakul a hőmérséklet, a lehulló csapadék az utakra, tereptárgyakra fagyhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki a várható ónos eső miatt.

Kedden napközben az eső mellett északnyugaton és az Északi-középhegységben fordulhat még elő havas eső, átmenetileg hó, miközben csapadék súlypontja fokozatosan északkelet felé helyeződik át.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás