Egy sziget, amely hol volt, hol nem volt

2018. március. 10 11:13

Egy sziget, amely tavaly képződött az észak-karolinai parton, ismét eltűnt. A szigetet Shelly-szigetnek (Kagylós-sziget) nevezték el, a szárazföldön összegyűlt rengeteg kagyló miatt.

Hurrikánok sorozta nem kímélte a kis szigetet; köztük Irma, Maria és José megmozgatták a homokot olyannyira, hogy a sziget már nem is létezik.

A sziget, amelyet Shelly-szigetnek neveztek, a szárazföldön összegyűlt kagylók sokaságágáról kapa a nevét. Kialakulása kezdetén, úgy nézett ki, mint egy kis homokozó, amely az állam híres Külső Partja (Outer Bank) mentén alakult ki. Hamarosan egy méltóságteljes, egy mérföld hosszú szigetté alakult, a Cape Hatteras-i világítótorony közelében, amely a szörfösök és a horgászok által közkedvelt helyszín.

A sziget több ezer látogatót vonzott a térségbe, akik dacolva az erős áramlatokkal, bátran gyűjtötték a parton a kagylókat.

Tavaly már jól látszott, hogy a földfok folyamatos változásban van, akár olyan gyorsan el is tűnhet, mint amilyen gyorsan megjelent.

Azóta a viharok áradata sújtott le a kis fiatal szigetre, beleértve Irma, José és Maria hurrikánokat, amelyek elterítették a homokot a környező tengerfenéken, és az apró sziget mára eltűnt.

Címkék:, , ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás