Szelfizés közben csapott villám két nőbe Németországban

2018. május. 30 17:54

Két fiatal nő súlyos sérüléseket szenvedett, miután egy villám beléjük csapott szelfizés közben Németország nyugati részén.

A bochumi rendőrség szóvivője szerint a 23 és 21 éves fiatal nőt a földön fekve találták, szakadt ruhában vasárnap este a város egyik kerületében. A mentősöknek a 23 éves nőt újra kellett éleszteni, majd az intenzívre szállították életveszélyes sérülésekkel. A fiatalabb nő elmondta a rendőrségnek, hogy az utolsó dolog, amire emlékszik, hogy sétált a barátnőjével egy ösvényen, és egymást fényképezték az okos telefonjukkal. Nyilvánvalóan meglepte őket a vihar.  A 21 éves nőt is kórházba szállították, de nincs életveszélyes állapotban.

Nyugat-Európaban az elmúlt napokban komoly viharok dúltak, egy hosszú és szokatlanul meleg időszak után.

Vasárnap a hirtelen kialakuló villámárvizek utakat és pincéket öntöttek el Németország középső részén. Hesse tartományban a tűzoltók megmentettek két nőt, akik a kocsijukban estek csapdába. Több tucat járatot töröltek Németország legforgalmasabb repterén Frankfurtban a viharok miatt.

A meteorológusok szerint a hőmérséklet Németországban 33 °C lesz ezen a héten, magas páratartalommal, amely további nyári viharok lehetőségét rejti magában.

Nagy-Britanniában egy idős ember halt meg, miután a kocsija vízbe merült a nagy áradásokban Rushallban, 215 kilométerrere Londontól északra. Az embert kórházba vitték hétfőn, de röviddel az érkezést követően meghalt. A 80-as éveiben volt a West Midlandsi rendőrök szerint.

A brit Met Office (meteorológiai szolgálat) szerint az ország egyes területein egy hónapnyi  csapadékmennyiség hullott le egy óra alatt.

Hétfőn magas szintű árvízi készültséget rendeletek el az ország különböző részein. Az esőzések komoly villámlással jártak, amelyek szombat este Dél-Angliában csaptak le. Ezért a Londontól északra található  Stansted repülőtéren késésekkel és járt kimaradásokkal kellett számolni.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Vasárnapig nem kell fronthatással számolni.

A légnyomás csökken.