Most megmondjuk, meddig tart az idei nyár

2018. augusztus. 17 15:04

Az előző években "megszokott" tikkasztó nyári hőség idén július utolsó napjaiban érkezett meg hozzánk, de lássuk meddig tart az átlagosnál jóval melegebb idő.

Az utóbbi napok előrejelzéseiben egyre inkább körvonalazódni látszódik a mostani időjárást uraló hőség vége. A világ számos meteorológiai szuperszámítógépe által készített előrejelzések egyöntetűen augusztus 25-26-ra prognosztizálják a hazai forró időjárás végét. A Budapestre vonatkozó előrejelzés még több, mint egy hétig 30 fok feletti hőmérsékleti maximumokat és 20 fok körüli minimumokat mutat. Ezt követően 5-7 fokos lehűlésre számíthatunk a hónap utolsó napjaiban.

 

A következő hét-nyolc nap kifejezetten száraznak ígérkezik, majd csak augusztus 24-től növekszik meg jelentősebben a csapadék esélye.

A meteorológiai diagramok forrása: weather.us

Azért aggodalomra nincs ok, hiszen augusztus utolsó napjaiban csak az embert próbáló hőségnek szakad vége. Az egy-két napos változékonyabb, csapadékosabb időt követően ismét 25-28 fokos melegre számíthatunk, amely szeptember első napjait tekintve még mindig az átlagosnál enyhébbnek számít. A hamarosan beköszöntő ősz időjárása sem ígérkezik hazánkban egyáltalán hűvösnek.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pár napig nem várható újabb front. Átmenetileg fellélegezhetnek a frontérzékenyek. Melegszik az idő és erősödik az UV sugárzás. A déli órákban a napon már akár le is lehet égni.

A légnyomás csökken.