A Michael hurrikán Spanyolországban lel végső nyugalomra

2018. október. 14 10:27

Újabb érdekes időjárási tevékenység folyik az Atlanti-óceánon. A szerdán még a floridai partvidéket letaroló Michael hurrikán maradéka az európai partok felé közelít.

Ahogy Michael elhagyta az USA délkeleti államait, az Atlanti-óceán felett áramlási rendszere újraszerveződött és a benne uralkodó legnagyobb szélsebesség ismét elérte a 130-140 km/órát. Michael extra trópusi viharként száguld az óceánon és várhatóan vasárnap este ér partot Spanyolország északnyugati részénél.

A partvidék felé közelítve a szélrohamok fokozatosan gyengülnek, így a spanyol partokhoz már csak 60-80 km/órás széllel érkezik meg Michael “hagyatéka”.

Azon ritka eseménynek lehetünk szemtanúi, hogy éjszaka még a Leslie hurrikán csapadékrendszere mosta Spanyolország és Portugália északi részeit, hétfőre virradóra pedig Michael esőcseppjei is ugyanarra a területre hullanak. Pedig a két hurrikán nagyon különböző útvonalat jár be, hiszen Michael a Mexikói-öbölből érkezik, míg Leslie az Atlanti-óceán trópusi vizeiről érkezett Európába. Végső állomásuk mégis mindkettőnek Spanyolország északi része lesz.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.