Estétől egyre nagyobb területen ónos eső kialakulására figyelmeztetnek

2018. december. 02 11:22

A délután órákban érkező melegfront estétől egyre nagyobb területen okoz csapadékot az országban, amely többfelé ónos eső formájában hull.

Vasárnap napközben északon (Dunántúl északkeleti része, Északi-középhegység) néhol ónos szitálás, hószállingózás előfordul. Vasárnap estétől, késő estétől az északi, északkeleti országrészben több helyen valószínű kisebb mennyiségű (pár tized, helyenként 1-2 milliméter) ónos eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat északi megyére figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt vasárnapra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az ónos eső mellett fagyott eső, az északi határvidéken hajnalig még kisebb havazás is valószínű. Leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi határvidékén esetleg pár centiméter hó is hullhat. Hétfő reggel, kora délelőtt a hőmérséklet fagypont fölé emelkedésével az ónos csapadék zónája északkelet felé szorul vissza, majd ott is megszűnik. Hétfőn hét megyében érvényes figyelmeztetés a várható ónos eső miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.