Hatalmas árvíz pusztít Kaliforniában

2017. február. 22 10:16

Több mint ezer lakásra adtak ki kitelepítési rendeletet a kaliforniai San José hatóságai, mert a heves esőzések miatt megáradt közeli patak elöntheti, vagy már el is öntötte azokat.

Kalifornia harmadik legnépesebb városában körülbelül egymillióan élnek. A medréből kilépett patak teljes városrészeket árasztott el sáros vizével, miközben a tűzoltók felfújható csónakokon menekítették száraz területre az elöntött házakban rekedt embereket.

David Vossbrink önkormányzati szóvivő elmondta, hogy Rock Springs körzetben 300, a Williams Street környékén pedig nagyjából 200 otthont kell elhagyniuk a lakóknak. Sötétedés után a tűzoltók a patak partján található parkban álló mintegy 600 lakókocsi minden lakójához bekopogtattak, arra kérve őket, hogy vonuljanak biztonságos területre – tette hozzá Vossbrink.

Az önkormányzat egyelőre nem tud sérültekről, eltűntekről vagy halottakról – mondta Vossbrink. A szóvivő értesülései szerint legalább 300 lakást rongált meg az áradás.

A vasárnap és hétfőn tomboló ítéletidő az amerikai meteorológiai szolgálat szerint keddre csillapodott. A viharos időjárást a Csendes-óceán felől érkezett, csapadékot hozó légáramlat okozta.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás