Újabb ónos esőre figyelmeztetnek az északkeleti területeken

2018. december. 07 12:18

Pénteken még melegfront, majd szombat hajnaltól már hidegfront alakítja időjárásunkat. Az északkeleti megyékben mindkét frontból hullhat ónos eső.

Az Északi-középhegységben péntek délután, este helyenként gyenge ónos eső előfordulhat. Az éjszaka második felében egy hidegfront csapadékzónája éri el hazánkat, amelyből szombaton a nap első felében főként az Északi-középhegységben (esetleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legészakibb vidékein) akár nagyobb területen is hullhat ónos eső. Előbbi tájakon a szombat délutáni órákban havas esőbe, havazásba válthat a csapadék, de síkvidéken legfeljebb néhol alakulhat ki lepelnyi hóréteg.

Szombaton elsősorban a reggeli, délelőtti órákban az északnyugati szelet főként a Dunántúli-középhegységben viharos (55-65 km/óra) lökések kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt péntekre és szombatra is. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás