Több megyében viharos szélre és ónos esőre figyelmeztetnek

2018. december. 30 9:19

A mai nap időjárását egy hidegfront határozza meg. Délelőtt helyenként ónos esőre, délutántól pedig viharos erejű széllökésekre kell számítani.

Az ország északkeleti harmadán előfordulhat köd, mely azonban csak helyenként lehet sűrű, és vasárnap délutánra mindenütt fel fog oszlani. Vasárnap késő délutántól a Dunántúlon, különösen az északi felén megerősödik, több helyen viharossá (60-70 km/óra) fokozódik az északnyugati szél. Elsősorban a magasabban fekvő területeken (Alpokalja, Dunántúli-középhegység) 70-75 km/óra fölötti lökések is előfordulnak.

Vasárnap délelőtt a fagypont körüli, ködös északkeleti tájakon ónos szitálás nem zárható ki. Eleinte szórványosan, majd délutántól egyre többfelé számíthatunk kisebb csapadékra. Az ország nyugati felén főként eső valószínű, azonban a reggeli órákban a nyugati határszél közelében átmenetileg, kis mennyiségű ónos eső sem kizárt. A keleti, északkeleti tájakon viszont havas eső, az északkeleti határvidéken és az Északi-középhegység magasabban fekvő területein – főként az esti óráktól – havazás is várható. Megmaradó hóra (néhány centiméter) inkább a hegyekben lehet számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas, Zala és Somogy megyére az ónos eső veszélye, míg Győr-Moson-Sopron megyére a viharos erejű széllökések miatt adott ki figyelmeztetést vasárnapra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás