Mutatjuk, mennyi hó hullhat szombat estig

2019. január. 04 11:43

A péntek délutáni órákban egy melegfront csapadékrendszere éri el hazánkat, amelyből szombat estig sokfelé számíthatunk havazásra az országban.

Alig kezdődött el a 2019-es év, máris jelentős havazása veszi hamarosan kezdetét hazánkban. Péntek délutántól északnyugat felől egy melegfront helyeződik hazánk fölé. A havazás ennek megfelelően pénteken késő délután, kora este kezdődik a Kisalföld és az Alpokalja térségében, majd terjed fokozatosan kelet felé. Szombat estére az ország legnagyobb részén összefüggő hóréteg alakul ki. A legtöbb hó várhatóan a Dunántúli-középhegységben hull, arrafelé összességében 10-15 centiméter friss hó valószínű, síkvidéken jellemzően 3-8 centiméter várható. A legtöbb hó a Dunántúlon hull, de ott a szombat délutáni óráktól olvadás kezdődik, így a hóréteg azután már nem gyarapszik tovább, sőt a nyugati megyékben havas eső, eső is eshet a pozitív hőmérsékletnek köszönhetően.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.