Öt megyében hófúvásokra figyelmeztetnek

2019. január. 10 10:27

A Dunántúlon és az északkeleti megyékben továbbra is többfelé erős északi szélre kell számítani, emiatt a vastagabb hóval borított tájakon hófúvások kialakulása várható.

Előreláthatólag csütörtök kora délutánig helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon (napközben fokozatosan egyre inkább nyugaton) fordulhat elő hózápor, illetve időszakosan kissé nagyobb területre kiterjedő havazás (helyenként lepel – 3 centiméter). A délkeleti határ közelében, hószállingózás kisebb havazás előfordulhat. Csütörtökön megerősödik, a Dunántúl nyugati felében és északkeleten helyenként viharossá fokozódhat (55-60 km/óra, az északkeleti határ közelében akár 60 km/órát meghaladó széllökés is lehet) az északi, északkeleti szél. A csütörtök délelőtti óráktól előbb északkeleten, majd később az Észak-Alföld térségében helyenként hófúvás alakulhat ki. Általában alacsony szintű hófúvás valószínű, de a szelesebb Bodrogköz térségében a hófúvás erősebb lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre vonatkozóan a hófúvások veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az északi szelet még pénteken is többfelé erős, a Bakonyban viharos széllökések kísérik. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes péntekre vonatkozóan a hófúvások veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás