Enyhe levegő árasztja el Európát, de ez még nem a tavasz

2019. február. 04 14:59

A következő egy hétben kontinensünk nagy részén az átlagosnál enyhébb időre számíthatunk, a télies időjárás kiszorul a szárazföldi területekről.

Markáns mediterrán ciklon alakul ki kedden a Földközi-tenger középső területi felett, közel Afrika partjaihoz. Nagy mennyiségű eső hull Olaszország déli részén, valamint Tunéziában és Líbia északnyugati részén, ahol átmenetileg havazásra is számítani lehet. A ciklon előtt ugyanakkor továbbra is nagyon enyhe levegő áramlik Délkelet-Európa térségébe.

Csütörtökre a mediterrán ciklon Görögország fölé sodródik, de már jelentősen veszít az erejéből. Az Atlanti-óceán felől intenzív ciklon éri el Nyugat-Európát komoly szélvihar kíséretében, amely egyre enyhébb levegőt szállít Közép-Európába, azaz hazánkba is.

A következő hétvégén lényeges változás már nem várható, a Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon továbbra is enyhe levegő szállít majd fölénk, egyre tavasziasabbra fordul időjárásunk, de természetesen ez még nem jelenti az idei tél végét!

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.