Továbbra sem tér vissza a tél Nyugat-Európába

2019. február. 19 6:51

A megszokottnál jóval melegebb lesz Európa nagy részén a következő másfél hétben is. Észak felől azonban egy rendkívül hideg légtömeg söpör végig a középkeleti és keleti tájakon.

Folytatódik a tavaszias időjárás a kontinens nagy részén, sokfelé 10-12 fokkal is melegebb lehet a szokásosnál. Az egyes régiók között azonban nagy hőmérséklet-különbségek alakulhatnak ki, ugyanis a skandináv területek felől rendkívül hideg légtömeg indul útjára a hét közepén, mely érinti hazánkat is: szombatra jelentősen visszaesnek a hőmérsékletek rajtunk kívül keleti és délkeleti szomszédainknál is. A lehűlést követően pár nap alatt újra felmelegszik a levegő és a jövő héten ismét a megszokottnál melegebb lesz hazánkban a jelenlegi modellfuttatások szerint.

 

Kedd, február 19., 01:00 (első térkép) és 13:00 (második térkép) helyi idő szerint:

 

Szerdán átmenetileg mérséklődik a felmelegedés, Skandináviát pedig rendkívül hideg légtömeg önti el.

Szerda:

 

Csütörtökön ismét meleg levegő éri el Európát, elsőként a Brit-szigeteket, Írországot és Izlandot. A Skandinávia felől útnak induló, rendkívül hideg légtömeg dél felé halad.

Csütörtök:

 

Péntekre a hideg légtömeg eléri Ukrajnát, így rendkívül nagy hőmérséklet-különbség alakul ki Nagy-Britannia és Ukrajna között.

Péntek:

 

Szombaton ér el minket a hideg légtömeg, bár a leghidegebb keleti, délkeleti szomszédainknál lesz.

Szombat:

 

Vasárnap

 

Hétfőn leginkább a meleg és a hideg peremén billegünk majd.

Hétfő, február 25.

 

Kedd

 

Szerda

 

Csütörtök, február 28.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.