Riasztás érvényes a viharos szél miatt

2019. március. 07 8:59

Öt megyére elsőfokú, egy megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a csütörtöki napra vonatkozóan. Tizenöt járásban elsőfokú riasztás érvényes.

Tovább erősödik, majd napközben a Dunántúl mellett egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-75 km/óra között alakulnak, de a Dunántúl északnyugati felén 75-90, sőt egy-két helyen akár ezt meghaladó széllökés is előfordulhat. A légmozgás csak estétől csillapodik jelentősen. Megjegyzés: estétől, késő estétől északnyugaton kis eséllyel kialakulhat zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a viharos erősségű széllökések miatt a csütörtöki napra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron megye Csornai, Győri, Kapuvári, Pannonhalmi, Soproni és Téti járásaira, Vas megye Celldömölki, Körmendi, Kőszegi, Sárvári, Szombathelyi és Vasvári járásaira, Veszprém megye Pápai járására, valamint Zala megye Zalaegerszegi és Zalaszentgróti járásaira.

Az OMSZ másodfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erősségű széllökések miatt a csütörtöki napra vonatkozóan Vas megyére, valamint elsőfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom,Veszprém, Fejér és Zala megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás