Délelőttre még az ország nagy részén riasztás érvényes

2019. március. 11 8:34

Az éjszakaihoz hasonló szélvihar már nem várható, de a déli órákig továbbra is lehetnek viharos lökések az ország nagy részén. A délután folyamán északnyugaton léphet fel még viharos erősségű széllökés.

Lassan csillapodik a szél. A nyugati, északnyugati szél délelőttig mindenütt veszít erejéből, de a nap folyamán még továbbra is számíthatunk erős, viharos-közeli széllökésekre (50-65 km/óra). Ennél erősebb széllökések (65-75 km/óra) főként a nap első felében a magasabban fekvő helyeken, illetve délután – elsősorban az Észak-Dunántúlon – záporok környezetében várhatóak. A legkevésbé szeles régiónak a délnyugati országrész ígérkezik. Hétfőn délután az ország északnyugati felén a záporokhoz (jégdara záporokhoz) viharos szél és néhol zivatar társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a viharos erősségű széllökések miatt hétfőre vonatkozóan tíz megye járásaira és a fővárosra: BudapestrePest megye Aszódi, Budakeszi, Dunakeszi, Érdi, Gödöllői, Gyáli, Monori, Nagykátai, Pilisvörösvári, Ráckevei, Szentendrei, Szigetszentmiklósi, Szobi, Váci és Vecsési járásaira, Borsod-Abaúj-Zemplén megye Edelényi, Kazincbarcikai, Miskolci, Ózdi és Putnoki járásaira, Fejér megye Bicskei, Dunaújvárosi, Enyingi, Gárdonyi, Martonvásári, Móri, Sárbogárdi és Székesfehérvári járásaira, Győr-Moson-Sopron megye Pannonhalmi és Téti járásaira, Heves megye Bélapátfalvai, Egri, Gyöngyösi, Hatvani és Pétervásárai járásaira, Komárom-Esztergom megye Esztergomi, Kisbéri, Oroszlányi, Tatai és Tatabányai járásaira, Nógrád megye Balassagyarmati, Bátonyterenyei, Pásztói, Rétsági, Salgótarjáni és Szécsényi járásaira, Somogy megye Siófoki járására, Jász-Nagykun-Szolnok megye Jászberényi járására, valamint Veszprém megye Ajkai, Balatonalmádi, Balatonfüredi, Devecseri, Pápai, Tapolcai, Várpalotai, Veszprémi és Zirci járásaira.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes: Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyékre.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás