Nagy melegedés és nagy lehűlés is belefér a következő egy hét időjárásába

2019. március. 20 14:58

Továbbra is változékonyan alakul térségünk időjárása. A hét második felében komoly enyhülés, majd a jövő hét elején markáns lehűlés érkezik.

Csütörtöktől jelentős melegedés következik be Európa középső és északi tájai felett, amelyet egy hatalmas kiterjedésű anticiklon okoz. Hazánkban is érezni fogjuk természetesen a hatását. Egyre kellemesebb, naposabb időt tapasztalhatunk a következő napokban.

A melegedés épp az előttünk álló hétvégén éri el csúcspontját Közép-Európában, a hőmérséklet 5-7 fokkal az ilyenkor szokásos felett alakul, a csúcsértékek 20 fok körül alakulnak a délutáni órákban. Megfigyelhető azonban a Brit-szigeteken, illetve Európa északnyugati partjait már újabb hűvösebb légtömeg éri el.

 

A lehűlés pedig nem áll meg Nyugat-Európában, jövő hét kedden már a Kárpát-medencét is elönti a hideg levegő. A hőmérséklet akkor már az ország jelentős részén a 10 fokot sem éri el. A hétvégi meleg időt követően mintegy 10 fokos lehűlés várható. Az erős északi, északnyugati szél miatt pedig ennél is hidegebbnek fogjuk érezni az időt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma megszűnik a fronthatás.

A légnyomás emelkedik.